Rob Boshuijzen


Studio en sessiedrummer, producer, drumleraar, auteur

Passionate drumming, genuine groove…©

Mijn naam is Rob Boshuijzen en ik ben al 40 jaar op het podium en in de studio achter mijn drums te vinden. In de loop der jaren heb ik als motor in de machinekamer van heel wat coverbands, tributebands en eigen werk-bands gefungeerd, en daarmee een gedegen reputatie als live– en studiodrummer opgebouwd. Met een conto van 1700 optredens van Polen tot de Caribbean voel ik mij zich overal thuis. Met bijna 20 (wereldwijd) uitgebrachte albums (o.a. Maryson, ICE, Gilgamesj, Timelock, Fanfields, Michael Riesenbeck e.a.) en los van deze albums honderden losse opgenomen studiotracks voor een groot aantal bands en artiesten is de studio ook zeker mijn tweede thuis.

Ik heb samengewerkt met veel artiesten, zoals o.a. Thijs van Leer, Jan Akkerman en Mariska Veres (Shocking Blue). Met de tributeband Viteffe, aangevuld met daarin de ex-leden van de band Vitesse heb ik ook een live DVD en live dubbel-CD opgenomen. Ook was ik als drummer te zien in de André Hazes film “Bloed, Zweet en Tranen”. Ik heb daarnaast in de loop der tijd ook redelijk wat drumclinics verzorgd.

Als drumdocent was ik in de jaren ’90 onder andere verbonden aan Drumschool Cleuver en aan de International Music School in Den Haag, en kan ik inmiddels terugkijken op bijna 20 jaar doceerervaring. Naast de vaste drummer van bands als o.a. Timelock, Zenyatta Reggatta (Police Tribute), Viteffe en Gilgamesj wordt ik veelgevraagd als sessiedrummer/invaller, en ben ik hierdoor ook regelmatig door het hele land te zien. In 2013 bracht ik als auteur het boek ‘Drums in de studio’ uit. Dit boek is hier te downloaden: http://www.rob-b.nl/cms/downloads/drums_in_de_studio_ebook_2013.pdf

Rob gebruikt DW en Tama drums, Roland E-drums, Amedia bekkens en Balbex ‘Rob-B Signature’ drumsticks.

 Drummerszone.com official artist