Drumlessen

Drumles is maatwerk. Er bestaat niet zoiets als ‘de ultieme methode die voor iedereen werkt’, dus laat je dat ook niet wijsmaken. Ieder persoon is uniek, en heeft dan ook een unieke benadering nodig. Iedereen heeft ook een andere motoriek, en beweegt op een andere manier.

Lessen zijn belangrijk om je vaardigheden als drummer goed aan te leren en/of te verbeteren. Het zorgt er ook voor dat je een eigen geluid (toucher) ontwikkelt, alsmede een eigen zienswijze. Als drumdocent was ik onder andere verbonden aan de International Music School in Den Haag, en kan ik terugkijken op inmiddels meer dan 15 jaar doceerervaring.

Je kunt bij mij terecht voor individuele drumlessen op afspraak.

We werken niet alleen aan je techniek, maar ook aan het ontwikkelen van je capaciteiten om dingen op een muzikale manier te spelen.

Noten leren lezen is sterk aan te bevelen, maar niet persé noodzakelijk. Ik maak van verschillende methoden gebruik, waaronder o.a. Basic Drumming van Joel Rothman, Contemporary Drumset Techniques en Advanced Funk Studies van Rick Latham, Advanced Concepts van Kim Plainfield, etc. Uiteraard krijg je ook een hoop maatwerk oefeningen, en behoren o.a. dubbelbass techniek tot de mogelijkheden.

Veel drummers hebben moeite met het stemmen van hun drumkit. Voor die drummers verzorg ik een aparte ‘stemworkshop’, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je live en in de studio goed voor de dag komt met een optimaal gestemde set!

Je kunt contact opnemen via het contactformulier.

ICE- The trail