Rob Boshuijzen


Studio en sessiedrummer, producer, drumleraar, auteur

Passionate drumming, genuine groove…©

Mijn naam is Rob Boshuijzen en ik ben al ruim 40 jaar achter mijn drumstel te vinden. In de loop der jaren heb ik als motor in de machinekamer van heel wat bands gefungeerd, en daarmee een gedegen reputatie als live– en studiodrummer opgebouwd.

Ik heb albums opgenomen met o.a. Nederlandse symfo/progrock bands als Timelock, Maryson (met Thijs van Leer op het tweede album) en ICE, Michael Riesenbeck, en het 4Cd project Fanfields II. Verder heb ik met een groot aantal artiesten samengewerkt, zoals onder andere Mariska Veres (Shocking Blue) en de ex-leden van Vitesse. Met deze laatste heb ik een live DVD en live dubbel-CD opgenomen. Daarnaast speel ik met grote regelmaat opnames voor diverse artiesten in.

Als drumdocent was ik onder andere verbonden aan de International Music School in Den Haag, en kan ik terugkijken op inmiddels bijna 20 jaar doceerervaring.

Ik heb daarnaast ook veel drumclinics verzorgd en drums gespeeld in de film ‘Bloed, zweet en tranen’, over het leven van André Hazes met Martijn Fischer in de hoofdrol.

Ik speel momenteel nog steeds in een groot aantal bands, zowel als vaste drummer of als invaller en ben hierdoor regelmatig door het hele land te zien.

 Drummerszone.com official artist